Ο Γιώργος Παπανδρέου με ανάρτηση που έκανε στο Facebook για την επέτειο από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου του 1981, πυροδότησε νέες συζητήσεις γύρω από τις κινήσεις του.

Ads

Στην ανάρτηση του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η 18η Οκτωβρίου 2021 είναι «Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική» που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως προαναγγελία για τις επόμενες κινήσεις του και συγκεκριμένα την πιθανότητα να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στην ανάρτηση του έγραψε:

«18 Οκτώβρη 1981
Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.
18 Οκτώβρη 2021
Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Σημειώνεται ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Μπατζελή σε συνέντευξή της στο Star Κεντρικής Ελλάδας δήλωσε εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «αναμένεται πραγματικά να μπει στον ενεργό αγώνα για την εκλογική αναμέτρηση».

Ads

Ο Γιώργος Παπανδρέου τις προηγούμενες ημέρες κάλεσε σε συζήτηση τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. στην οποία οι προτάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές. Ταυτόχρονα, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ζήτησε την ανάκληση των υποψηφιοτήτων, ώστε να αναλάβει εκείνος την ηγεσία του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπέρ των προοδευτικών συγκλίσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του tvxs είναι αντιμητσοτακικός και ούτε κατά διάνοια δεν εξετάζει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Γι αυτό και αν κερδίσει τη μάχη της ηγεσίας ο Α. Λοβέρδος, πιθανολογείται ότι μπορεί να κατέβει από το τρένο. Και το αντίστροφο, αν ο ίδιος κέρδιζε, τότε ο Λοβέρδος μπορεί να έφευγε.