Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και, ως είθισται, το Σάββατο πριν την κάλπη είναι ημέρα ανάπαυλας από το μπαράζ των προεκλογικών μηνυμάτων, αλλά και περισυλλογής για την τελική επιλογή, σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους. Ημέρα ανάπαυλας όμως και για τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εμφανίσεις ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ads

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την καθιερωμένη συνάντηση με τους συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ σε παραδοσιακό ουζερί στο Λαύριο. Ο πρωθυπουργός έπλεξε να κάνει το γεύμα στην Ανατολική Αττική που είναι η τρίτη περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος και την οποία δεν πρόλαβε να επισκεφθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο Α. Τσίπρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εμφανίστηκε με χαλαρή διάθεση και ανακουφισμένος που ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δύσκολη τετραετία και μια μακρά προεκλογική περίοδο. Απόλαυσε κρύα μπίρα με ψαρομεζεδες και συζήτησε εφ΄ όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Παρόντες νυν βουλευτές και υποψήφιοι των εκλογών. Δεν έλειψαν οι γνωστές πια εικόνες με τους πολίτες που έσπευσαν να χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό.

Ads

Γνωστό καφέ στο Παγκράτι ήταν η επιλογή – όπως και στις ευρωεκλογές – του Κυριάκου Μητσοτάκη για να περάσει τη σημερινή ημέρα, με χαλαρές συζητήσεις, ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης. Αντίστοιχο είναι το σκηνικό και για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Πολιτικές εκτιμήσεις, απολογισμός και «προβλέψεις» για το εκλογικό αποτέλεσμα, μεταξύ φίλων, συνεργατών και δημοσιογράφων.

Στην Ηλιούπολη βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά και στον Πειραιά επέλεξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τη σύντομη ανάπαυλα πριν τη μάχη της κάλπης.

Στην Πλατεία του Δημαρχείου στον Πειραιά ήταν νωρίς το πρωί το ραντεβού που έδωσε σε δημοσιογράφους και φίλους ο Βασίλης Λεβέντης.