Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού που κατήγγειλε η ηθοποιός Σοφία Παυλίδου από τον συνάδελφό της Μάνο Παπαγιάννη, εξέδωσε το Θέατρο Χυτήριο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως έχει ζητήσει να λάβει επίσημη γνώση των εκατέρωθεν μηνυτήριων αναφορών των δυο ηθοποιών και εντός δέκα ημερών θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η παράσταση υπό την παρούσα μορφή και με τον συγκεκριμένο θίασο.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Παυλίδου κατήγγειλε ότι μετά από την κοινή τους παράσταση ο Μάνος Παπαγιάννης της επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και κατόπιν μπήκε στο καμαρίνι της και την χτύπησε επειδή εκείνη παρέλειψε μια ατάκα πάνω στη σκηνή. 

Η ηθοποιός τόνισε επίσης ότι πήγε στο νοσοκομείο και πήρε ιατρική γνωμάτευση ενώ υπέβαλε και μήνυση. Από την πλευρά του, ο Μάνος Παπαγιάννης υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα λέει η ηθοποιός και υπέβαλε επίσης μήνυση. 

Το θέατρο από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα τα εξής: 

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα που μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι συνέβησαν μεταξύ των κ.κ. Παυλίδου και Παπαγιάννη μετά το τέλος της παράστασης ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ στις 11/1/2018 ανακοινώνουμε επισήμως τα παρακάτω:

Οποιαδήποτε μη αποδεκτή συμπεριφορά κατά κοινά ήθη, σε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και γενικότερα με τους θιάσους που απασχολούνται στο Χυτήριο, για εμάς είναι απαράδεκτη.

Επειδή υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνυτήριες αναφορές και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης - παρά τις προσπάθειες της παραγωγού και καλλιτεχνικής διευθύντριας Βάσιας Παναγοπούλου για εύρεση συμβιβαστικής λύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Μάνος Παπαγιάννης

Επειδή κυρίαρχο μέλημά μας είναι η αρτιότητα των παραστάσεων μας, ο αλληλοσεβασμός των συντελεστών των παραστάσεων και ο σεβασμός προς τον θεατή:

Αποφασίζουμε εντός 10 ημερών και αφού λάβουμε επίσημη γνώση των μηνυτήριων αναφορών μεταξύ των κ.κ. Σοφίας Παυλίδου και Μάνου Παπαγιάννη - πράγμα που έχουμε ζητήσει από τους συνηγόρους τους - να εξετάσουμε το θέμα της συνέχισης ή μη της παράστασης υπό την παρούσα μορφή της και με τον συγκεκριμένο θίασο.

Με τη σύμφωνη γνώμη των συντελεστών της παράστασης, προτιθέμεθα έως τότε, να συνεχιστούν οι παραστάσεις, σεβόμενοι πρωτίστως το κοινό που μας τιμά με την παρουσία του, αλλά και την δέσμευση συνεργασίας που έχουμε με τους ηθοποιούς της παράστασης.

Βάσια Παναγοπούλου - παραγωγός και καλλιτεχνική διευθύντρια θεάτρου Χυτήριο

Βασίλης Γκουρούσης - συμπαραγωγός παράστασης ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ

Εκ μέρους της Παραγωγής του Θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ».