Εάν κάτι δεν έχει σύνορα είναι σίγουρα η αλληλεγγύη. Αυτό αποδεικνύουν οι πράξεις αλλά και η δράση των ξένων φίλων αλλά και των Ελλήνων μεταναστών που στηρίζουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Ads

Από το πρώτο έτος λειτουργίας του, το 2012, το Ιατρείο έγινε αποδέκτης βοήθειας από το εξωτερικό αφού πλήθος πολιτών αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών και έφεραν φάρμακα από τις χώρες τους.

Σύντομα ξεπήδησαν πιο οργανωμένες προσπάθειες, όπως η οργάνωση  Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V.  στο Αμβούργο της Γερμανίας που εδώ και πάνω από 2 χρόνια βοηθάει συστηματικά με φάρμακα αλλά και μηχανήματα (όπως ο υπέρηχος καρδιάς που διαθέτει το Ιατρείο) και άλλες πολλές προσπάθειες σε διάφορες χώρες, όπως η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αυστραλία κλπ.

image

Ads

Την Παρασκευή 3 Απριλίου εκπρόσωπος της οργάνωσης επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και παρέδωσε μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που αγοράστηκαν με χρήματα που μάζεψαν ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

image

Παράλληλα την Τρίτη 7 Απριλίου επισκέφθηκε το ιατρείο μια ομάδα τεσσάρων ατόμων από την Ελβετία, οι οποίοι αποφάσισαν συστήσουν την οργάνωση «Solidaires avec la Grèce». Η οργάνωση παρείχε στο Ιατρείο τέσσερις μεγάλες βαλίτσες γεμάτες με φάρμακα που είχαν φέρει από την Ελβετία. Παράλληλα, θα αναλάβει να ενημερώνει τον Ελβετικό λαό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και παράλληλα θα συγκεντρώνει φάρμακα τα οποία έχουμε μεγάλη ανάγκη.

image

Οι παραπάνω δράσεις είναι ο ορισμός της αλληλεγγύης. Μια αλληλεγγύη που δεν έχει σύνορα και δεν λειτουργεί μόνο ανακουφιστικά, αλλά παράλληλα ενημερώνει για τους λόγους της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού και απαιτεί την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

image

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Ώρες λειτουργίας:

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα https://www.mkiellinikou.org Email [email protected]