Η είδηση έκανε την προηγούμενη Πέμπτη τον γύρο των ΜΜΕ. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 23χρονο Σύρο πρόσφυγα στον Πειραιά, ο οποίος αρνήθηκε έλεγχο και κινήθηκε απειλητικά προς τους λιμενικούς, κρατώντας πτυσσόμενη λεπίδα ξυρίσματος με μήκος μεταλλικού κοφτερού δέκα εκατοστών.

Ads

Έτσι συνέταξε η ΕΛΑΣ το αστυνομικό δελτίο κι έτσι αυτό πέρασε στον Τύπο.

Ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αυτά που οι άλλοι δημοσιογράφοι δεν έγραψαν:

Και τώρα διαβάστε την άλλη πλευρά που πια κάποιοι «συνάδελφοι δημοσιογράφοι» δεν αναζήτησαν πριν δημοσιεύσουν την «είδηση».

Ads

Ο Μ.Α είναι πρόσφυγας από την Συρία από μια περιοχή που είχε υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται δολοφονίες, εκτελέσεις και βομβαρδισμούς από όλους τους εμπλεκομένους στον πόλεμο της Συρίας… κυριολεκτικά από όλους.

Ο Μ.Α έμαθε από μικρό παιδί σε έναν πολύ γνωστό κουρείο εκεί την τέχνη αυτή και, όπου πήγαινε έπαιρνε μαζί την τσάντα του με τα εργαλεία του. Ήταν όλη του η περιουσία… μέσα της έχει όλα τα «μέσα παραγωγής» που διέθετε στα 23 του χρόνια.

Στη Συρία κούρευε κόσμο, στην Τουρκία κούρευε κόσμο και στην Ελλάδα στο λιμάνι του Πειραιά κούρευε κόσμο. Όλοι οι πρόσφυγες εκεί τον γνώριζαν και του εμπιστευόταν τα κεφάλια τους και ας μην είχαν οι περισσότεροι λεφτά… Και από αυτούς που είχαν έπαιρνε λίγα, γιατί γνώριζε γιατί τα είχαν οι άνθρωποι μαζί τους.

Τον Μ.Α και τον παντρεμένο αδελφό του, τον μεγαλύτερο τον μηχανικό αυτοκινήτων και την γυναίκα του αδελφού του, την πτυχιούχο αραβικής φιλολογίας και τον δέκα μηνών γιο τους, τους μετέφεραν στο καταυλισμό προσφύγων Σκαραμαγκά. Από την επομένη μάλιστα ο Μ.Α άνοιξε την τσάντα του και έπιασε δουλειά και ήταν χαρούμενος που κάτι «καλύτερο» του συνέβη όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης σε σχέση με τις συνθήκες του λιμανιού.

Μέρες οι πρόσφυγες – παλιοί πελάτες του Μ.Α στο Λιμάνι του Πειραιά τον παρακαλούσαν να πάει να τους περιποιηθεί. Την Πέμπτη 19/5/2016 ο Μ.Α αποφάσισε να πάει στο Λιμάνι. Ο κουρέας του Λιμανιού όμως δεν γνώριζε ότι οι συνθήκες «φύλαξης» του χώρου στο λιμάνι έχουν αλλάξει πια και ότι δεν περνούν όλοι ελεύθερα όπως πριν. Οι αστυνομικοί στη πύλη του απαγόρευσαν την είσοδο γιατί όπως του είπαν: «εσύ όπως λένε τα χαρτιά σου ζεις πια στο Σκαραμαγκά και δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ».

Τον Μ.Α όμως τον περίμεναν οι πελάτες του στο Λιμάνι και τους είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει και θα τους περιποιηθεί. Και ως καλός επαγγελματίας ήθελε να τηρήσει τον λόγο του. Πήγε και πήδηξε από το φράκτη, τον είδαν οι αστυνομικοί και έτρεξαν και τον έπιασαν.

Ο Μ.Α προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι είναι κουρέας και ότι ήρθε να περιποιηθεί τους πρόσφυγες πελάτες του και τους άνοιξε την τσάντα του. Οι αστυνομικοί από όλα τα εργαλεία που είχε στη τσάντα είδαν και πήραν μόνο την «φαλτσέτα» και τον συνέλαβαν και τον κατηγόρησαν με διαδικασία αυτοφώρου για αντίσταση κατά της αρχής και για οπλοκατοχή…..