«Μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ έφυγε καθώς αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα πολύς κόσμος πίστευε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε όλα τα προβλήματα», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε εκδήλωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, οι επιπτώσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και η πρόταση του ΚΚΕ».
 

Ads

Η κ. Παπαρήγα δεν απέκρυψε ότι πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών, υπήρχαν και υπάρχουν αδυναμίες στην δουλειά του κόμματος ωστόσο τόνισε ότι η αιτία για τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά δεν ήταν αυτές οι αδυναμίες.
 
Όπως εξήγησε η ίδια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλλο μείγμα διαχείρισης, είναι ασυνεπής με τον λαό, καθώς ως κυβέρνηση θα προσχωρήσει στην στρατηγική του κεφαλαίου ενώ πρόσθεσε πως αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει στις εκλογές δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων.
 
Για την πολιτική της ΝΔ, είπε ότι έχει εσωτερική συνοχή αναφορικά με την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης καθώς πρώτα έρχεται η καταστροφή της εργατικής δύναμης και κατόπιν αν αυτή δεν είναι αρκετή επέρχεται και η καταστροφή δυνάμεων του κεφαλαίου.
 
Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ταυτόχρονα και δημιουργία ρωγμών στο σύστημα, και χτύπημα των εφεδρειών του, ενώ τις ρωγμές αυτές επιχειρούν να τις καλύψουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή χωρίς να ταυτίζονται μεταξύ τους, ωστόσο υποστήριξε ότι θα επιτεθούν για να βγει το ΚΚΕ εκτός Βουλής.
 
Τα προβλήματα, συνέχισε, δεν λύνονται χωρίς ρήξη και ανατροπή υπογραμμίζοντας ότι «η περίοδος των παραχωρήσεων τελείωσε καθώς ό,τι είχε να δώσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός το έδωσε».
 
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ακόμα ότι σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώνεται αναδιάταξη των δυνάμεων και τόνισε ότι στην ΕΕ μεγαλώνει η ανισόμετρη ανάπτυξη στον «σκληρό της πυρήνα» πλέον με όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ Γερμανίας – Γαλλίας και Ιταλίας «και όταν δεν θα μπορούν να τις λύσουν με πολιτικά μέσα θα καταφύγουν στα στρατιωτικά».
 
«Αν η κρίση χτυπήσει την Γαλλία, τι θα γίνει; Αν η κρίση χτυπήσει την Κίνα που ήδη σημειώνει επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξής της τι θα γίνει;», επισήμανε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας «αυτά δεν τα συζητάνε, απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις τι αντιτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την μετενέργεια και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;».