Μια φωτογραφία του αγκαλιά με το Μανώλη Γλέζο ανέβασε στο twitter ο επικεφαλής των Ισπανών Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Με τον σύντροφο Μανώλη Γλέζο, έναν ήρωα της αντίστασης, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αύριο αφήνει τη θέση του» αναφέρει στο μήνυμά του. 

Ads

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έκανε και παρέμβαση σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό ζήτημα. Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό, την κυβέρνησή του και τον πρόεδρό του διότι σήκωσαν τη σημαία της Ευρώπης». 

«Δεν καταστρέφεται η Ευρώπη επειδή υπάρχουν πολίτες που λένε σε ένα δημοψήφισμα ότι δεν συμφωνούν με τις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ. Δεν καταστρέφεται η Ευρώπη επειδή υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν την τόλμη να ρωτήσουν τους πολίτες τους τι σκέπτονται. Αυτό που καταστρέφει την Ευρώπη είναι ο ολοκληρωτισμός των κεφαλαίων, η αλαζονεία της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτό που καταστρέφει την Ευρώπη είναι η ανικανότητα κυβερνώντων να υπερασπισθούν τους πολίτες τους» πρόσθεσε. 

«Απευθύνω έκκληση και πάλι από αυτό το σώμα στη σοσιαλιστική ομάδα. Κάντε το βήμα που απαιτείται για τα κοινωνικά δικαιώματα και αφήστε αυτόν τον μεγάλο συνασπισμό που είναι καταραμένος και μας οδηγεί στην καταστροφή. Το να υπερασπισθούμε σήμερα τους Έλληνες και την κυβέρνησή τους, είναι το να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης. Οι καιροί αλλάζουν και πολύ σύντομα θα είμαστε εμείς οι πιο δυνατοί» κατέληξε.