Μαζική ήταν η συμμετοχή στην 1η Γιορτή Κάνναβης που διοργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα, με τους συμμετέχοντες να υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση της ουσίας και να διαμαρτύρονται για την εφαρμοζόμενη πολιτική στο θέμα της χρήσης ουσιών.

Ads

Αίτημα ήταν η αποποινικοποίηση της ιατρικής κάνναβης και στην Ελλάδα έτσι ώστε οι ασθενείς να έχουν νόμιμα στη διάθεσή τους το φυσικό φάρμακο καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό.

«Δεν προπαγανδίζουμε τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, αντίθετα θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και στην πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Να ενημερώσουμε ότι οι αντι-ναρκωτικές πολιτικές που ακολουθούνται κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τις ίδιες τις ουσίες, ενώ υπάρχουν άλλες δοκιμασμένες προσεγγίσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη και τη θεραπεία αντί για την καταστολή και τη φυλάκιση, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των ασθενών στην επιλογή της θεραπείας τους με το φυσικό φάρμακο της κάνναβης, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο, από την στιγμή μάλιστα που δεν προκαλεί βλάβη σε άλλο άνθρωπο., ήταν το πρόταγμα των συμμετεχόντων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

image

Ads

image

image

image

image

Διαβάστε επίσης: