Με ένα αιχμηρό σχόλιο για τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Handesblatt τα νέα φορολογικά μέτρα – ένα σχόλιο, ο οποίο ουσιαστικά ταυτίζεται με την δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκι ότι η αύξηση των φόρων ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ads

«Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας. Επινόησε τουλάχιστον πέντε φόρους», γράφει η Handesblatt προσθέτοντας: «Ετσι, θα μπει φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση, στον καφέ και στους τουρίστες, καθώς μπαίνει τέλος διανυκτέρευσης 2 με 4 ευρώ τη βραδιά».
 
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιέζει ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα της Handelsblatt, και επισημαίνει ακόμη την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% σε 24% και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
 
Η γερμανική εφημερίδα καταλήγει, πάντως, γράφοντας ότι «εάν τα μέτρα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία την Κυριακή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού, τότε θα μπορούσε να δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης 11 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» και αναφέρει: «Κάτι τέτοιο θα ήταν μια σημαντική πολιτική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα».