«H ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου», γράφει σε σημερινό δημοσίευμα τηςη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Η εφημερίδα καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα επικαλούμενη υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών, που λέει ότι το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρυσι μόνο κατά 0,3%.

Ads

Πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν το 2015 κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας, αναφέρει το δημοσίευμα

«Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Εως τότε το πολύ πολύ, να υπάρξουν κάποιες ασήμαντες αποκλίσεις», φέρεται να είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Επί τη βάσει των νέων στοιχείων για το ελληνικό ΑΕΠ η Κομισιόν θεωρεί ως εφικτή την επίτευξη των στόχων του τρίτου πακέτου, γράφει η Handelsblatt. Η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 (χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους). Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για το 2018, ως εντελώς μη ρεαλιστικό.

Ads