Την δική της ιστορία που αφορούσε απόπειρα βιασμού που δέχθηκε σε ηλικία 16 ετών από αθλητή ξένης αποστολής, ανέφερε σε ανάρτηση της η Θεοδότα Νάντσου, διευθύντρια περιβαλλοντικής πολιτικής της WWF.

Ads

«Θυμάμαι ακόμα το αίσθημα πως έχει πέσει ένας τοίχος πάνω μου. Τον έσπρωχνα και προσπαθούσα να τον κλωτσήσω, αλλά δεν μπορούσα να τον μετακινήσω από πάνω μου. Ένιωθα πως ήμουν σε τελείως εξωπραγματική διάσταση – κάπου αλλού. Και έσπρωχνα, προσπαθούσα να φύγω και να κλωτσήσω, έλεγα “no no no”, αλλά δεν ξέρω καν αν έβγαινε φωνή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Νάντσου. 

Αναλυτικά η ανάρτηση της:

«Στα 16 μου, είχαμε αναλάβει ως μέλη αθλητικού συλλόγου να ξεναγήσουμε στην Αθήνα αθλητές ξένης ανδρικής ομάδας πρωταθλητών. Καθώς περιμέναμε στην είσοδο του ξενοδοχείου να κατέβουν, ένας από τους αθλητές που είχα στην προσοχή μου τηλεφώνησε στη ρεσεψιόν και είπε με λειψά αγγλικά πως έχει κάποιο πρόβλημα. Μου ζήτησε ν’ ανέβω να τον βοηθήσω.

Ads

Μόλις πάτησα στο δωμάτιό του, έκλεισε την πόρτα και μου επιτέθηκε. Θυμάμαι ακόμα το αίσθημα πως έχει πέσει ένας τοίχος πάνω μου. Τον έσπρωχνα και προσπαθούσα να τον κλωτσήσω, αλλά δεν μπορούσα να τον μετακινήσω από πάνω μου. Ένιωθα πως ήμουν σε τελείως εξωπραγματική διάσταση – κάπου αλλού. Και έσπρωχνα, προσπαθούσα να φύγω και να κλωτσήσω, έλεγα “no no no”, αλλά δεν ξέρω καν αν έβγαινε φωνή. Με την πάλη, σταμάτησε, σηκώθηκε και ζήτησε συγγνώμη. Μάζεψα τα κουρέλια μου και του είπα «οκ, πάμε κάτω». Μου επιτέθηκε δεύτερη φορά, αλλά σε λίγο σταμάτησε ξανά επειδή χτύπησε το τηλέφωνο. Μας περίμεναν στην είσοδο.

Κατέβηκα μόνη στην είσοδο και ήταν φανερό επάνω μου τι είχε συμβεί: ένα σκίσιμο στα χείλη μου, μελανιές και σκισμένη μπλούζα. Ο προπονητής μου δεν χρειάστηκε να με ρωτήσει, κατάλαβε τι είχε γίνει, φαινόταν άλλωστε. Εξοργίστηκε. Μαζί με έναν συναθλητή ετοιμάστηκαν να πάνε στο δωμάτιό του να τον πλακώσουν στο ξύλο. Τους παρακάλεσα να μην κάνουν τίποτα, με συνόδευσαν στο σπίτι, άλλαξα ρούχα και κατέβηκα για να πάμε να φάμε. Ο αθλητής που μου επιτέθηκε δήλωσε αδιαθεσία και δεν ήρθε μαζί μας. Μετά από δυο μέρες η ομάδα του κι αυτός επέστρεψαν στη χώρα τους».