Ραγδαίες εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί ήδη η εκλογή του Κυράκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και ο διεμβολισμός που ήδη φαίνεται να πετυχαίνει στα κόμματα της κεντροαριστεράς.

Ads

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε στη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης). Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ με μια σκληρή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Γρηγοράκο «να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει», δείχνοντας σαφώς προς την κατεύθυνση της ΝΔ του Κυριακου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε λόγο για μια αυταρχική απόφαση και «απαίδευτες ηγεσίες». «Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος προκάλεσε θύελλα στο ΠΑΣΟΚ όταν  σε συνέντευξή του, έπλεξε το εγκώμιο Μητσοτάκη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αποχωρήσουν για τη ΝΔ του Κυριάκου. Ο ίδιος μάλιστα άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο και για το δικό του πολιτικό μέλλον.

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή είναι η εξής:

« Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.

» Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

» Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

» Παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.

» Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.

» Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».