Τους διακόπτες στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών που εντάχθηκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο και αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ κατεβάζει η ΔΕΗ.

Ads

Το πρόβλημα αναδεικνύει και την παράμετρο η οποία αφορά το ποιοί και με ποιά κριτήρια, κάνουν χρήση του οικιακού κοινωνικού τιμολογίου, στερώντας το δικαίωμα από ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από 650 ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, μεταξύ των οποίων χρηματιστές και γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών, δήλωναν άλλα ακίνητα και αποκτούσαν δικαίωμα στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Το ζήτημα των ψευδών δηλώσεων δεν αφορά μόνο στη ΔΕΗ, αλλά και στους δήμους, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες πληρώνουν πολύ λιγότερα δημοτικά τέλη.

Ads

Η ΔΕΗ θα ενημερώσει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και πιθανώς, οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών θα έχουν και άλλες συνέπειες.

Ενδεικτικά, αναφέρεται η περίπτωση ιδιοκτήτη ακινήτου στην Παλαιά Πεντέλη, ο οποίος δηλώνει στη ΔΕΗ 68 τ.μ. και στο Ε9 204 τ.μ.

Η κατανάλωση του είναι στις 7.000 kwh/τετράμηνο και οφείλει 12.000 ευρώ. 

image

image