Φαντάζει απίστευτο μα μια ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να κάνει ταινία δράσης τις… περιπέτειες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ!

Ads

Πρόκειται για την εταιρεία παραγωγής Memento Film International (MFI) με έδρα το Παρίσι η οποία μάλιστα θέλει να παρουσιάσει το νέο της πρότζεκτ στις Κάννες.
 
Το action drama, όπως λέγεται το είδος στην κινηματογραφική γλώσσα έχει γράψει και σκηνοθετεί ο Τζόναθαν Ίνγκλις.
 
Όλα αυτά, σύμφωνα με το screendaily.com, που μας ενημερώνει ότι η ταινία θα εξελίσσεται στην Αθήνα. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Θοδωρής, ένας νεοσύλλεκτος αστυνομικός που θα τα βάλει με τη μαφία της Αθήνας και σύντομα θα γίνει ο νούμερο ένα στόχος του ελληνικού υποκόσμου.
 
Η προπαραγωγή έχει ξεκινήσει και τα γυρίσματα θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο προκειμένου η ταινία να βγει στις αίθουσες την άνοιξη του 2017. Ήδη έχουν βρεθεί και οι… κασκαντέρ!
 
Στο μεταξύ σκηνοθέτης και εταιρεία παραγωγής δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με το πρότζεκτ που έχουν στα σκαριά…
 
Τζόναθαν Ίνγκλις – Σκηνοθέτης: «Ήμουν στην Αθήνα το 2013 και είδα τις μονάδες της ΔΙΑΣ να σαρώνουν τους δρόμους της πόλης. Υπήρχε κάτι ιδιαίτερα δραματικό και εντυπωσιακό στο πώς αυτά τα δίκυκλα προσπερνούσαν την κίνηση στο δρόμο για να πατάξουν το έγκλημα. Συναντήθηκα με κάποιους αστυνομικούς κι άκουσα τις ιστορίες τους. Από τότε εθίστηκα. Μια ομάδα είχε κάνει καταδίωξη 45 λεπτών στην καρδιά της Αθήνας και αντάλλαξε πυρά με εγκληματίες. Ήταν σαν να σου διηγείται κάποιος μία Χολιγουντιανή ταινία δράσης, μόνο που ήταν πραγματικότητα και συνέβη στους δρόμους μιας ευρωπαϊκής πόλης».

Τάνια Μίσνερ – διευθύντρια πωλήσεων της MFI: «Ναι, επιτέλους, μία ταινία δράσης για την Memento. Μας πήρε λίγο καιρό, αλλά βρήκαμε το ιδανικό πρότζεκτ. Το σενάριο είναι πλούσιο σε ένταση και σύνθετους χαρακτήρες και προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Φαίνεται πόσο καιρό πέρασε ο Τζόναθαν κάνοντας έρευνα με πραγματικούς αστυνομικούς. Αμέσως σκεφτήκαμε ένα action thriller αλά Μπεσόν («Elite Squad») με μηχανές και γυρίσματα στην Αθήνα».

Και για του λόγου το αληθές:

Η σελίδα της ταινίας

Ads

Και η σχετική καταχώρηση στο IMDb

Έρχεται λοιπόν η… «Μεγάλη της ΔΙ.ΑΣ.Σχολή»…