Τις απάνθρωπες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στα κρατητήρια της Ρόδου, όπου προσφυγικές οικογένειες με παιδιά στοιβάζονται, στην κυριολεξία, μαζί με ποινικούς κρατούμενους, καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.

Ads

«Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ανωτέρω κατάσταση, δεν θα αποτρέψει την προσπάθεια μας να την διορθώσουμε», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ενωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά τις συνεχείς οχλήσεις μας, οι οποίες δυστυχώς έπεσαν στο κενό αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την λειτουργία των κρατητηρίων του Α.Τ. Ρόδου (χωρητικότητας 40 ατόμων).

Ads

Το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο στοιβάζονται 120 ανθρώπινες ψυχές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, μας εξοργίζει και μας υποχρεώνει να αναδείξουμε την κατάσταση που επικρατεί.

Τους τελευταίους μήνες τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot που κρατούνται οικογένειες, γυναίκες με μωρά, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο υπάρχουν και ιδιαίτερα επικίνδυνοι ποινικοί κρατούμενοι.

Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ανωτέρω κατάσταση, δεν θα αποτρέψει την προσπάθεια μας να την διορθώσουμε. Γιατί θεωρούμε, ότι είμαστε το μόνο στήριγμα των συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση την στιγμή που βλέπουν τις αναφορές τους να στοιβάζονται στα συρτάρια της Διοίκησης σε μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το πρόβλημα για να μην φανούν οι ευθύνες που προκύπτουν.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει παγιωθεί στα κρατητήρια, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, η οποία όταν εκραγεί θα διαταράξει συθέμελα την λειτουργία της τοπικής Αστυνομίας, αλλά και κεντρικών υπηρεσιών.

Απαιτούμε λοιπόν από τους διοικούντες, να αφυπνιστούν και να δράσουν άμεσα προκειμένου να διορθώσουν την ανωτέρω κατάσταση και παράλληλα να προστατέψουν τους αστυνομικούς, που ελαφρά την καρδία τους εκθέτουν καθημερινά σε κίνδυνο, καταπονώντας τους καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά, στο μέγιστο βαθμό».