Δεν πρόλαβε να αμυνθεί ή να προβάλλει οποιαδήποτε αντίδραση η 56χρονη που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας από  τον 60χρονο σύζυγό της στο σπίτι τους στο χωριό Άνω Μαλάκι στο Ρέθυμνο.

Ads

Η γυναίκα βρέθηκε μπρούμυτα στην κουζίνα μέσα σε μια μεγάλη λίμνη αίματος. Τα χέρια της ήταν σηκωμένα στο σημείο της τομής, στον λαιμό, σημάδι που έδειχνε ότι προσπάθησε να προστατευθεί την στιγμή που αιφνιδιασμένη από την επίθεση του συζύγου της ένοιωσε στον λαιμό της το φονικό μαχαίρι.

Ήταν η μοναδική – πλην μάταια – αμυντική κίνηση απελπισίας που έκανε.

Η δολοφονία έγινε περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Ads

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γεωργία δεν περίμενε τη βίαιη επίθεση από τον σύζυγό της και ότι εκείνος της επιτέθηκε όταν εκείνεη είχε στρέψει την πλάτη της.

Θύμα και δράστης βρισκόταν μόνοι τους στο σπίτι. Και τα τέσσερα παιδιά τους (ένα εκ των οποίων παντρεύτηκε πριν 15 μέρες) απουσίαζαν.

Ο Ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε τρία ή τέσσερα βαθιά τραύματα από τέμνον όργανο, εντονότερα στη δεξιά, πλάγια τραχηλική περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ρήξη των αιμοφόρων αγγείων, ακατάσχετη αιμορραγία και θάνατος ακαριαίος.