Νέα γυναικοκτονία σημειώθηκε αυτή τη φορά στο Κουκάκι όπου ένας 55χρονος άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 46χρονη σύζυγό του τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πρόκειται για την πέμπτη γυναίκα που δολοφονείται από τα χέρια του συζύγου της, από την αρχή του 2022.

Ads

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο μετά τη 1:00, κατά τη διάρκεια λογομαχίας, ο 55χρονος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στην 46χρονη σύζυγό του, στον θώρακα τον λαιμό και την πλάτη. Η γυναίκα έπεσε νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος στο σαλόνι του σπιτιού.

Στην συνέχεια, έριξε στη ένα ριχτάρι στο σώμα της για να την σκεπάσει και κάλεσε τον γιο του που βρισκόταν έξω, λέγοντάς του «έλα στο σπίτι γιατί τσακώθηκα με την μάνα σου και την σκότωσα», όπως επίσης ενημέρωσε και έναν ακόμη συγγενή τους.

Ads

Ο 24χρονος γιος έσπευσε στο σπίτι, εντόπισε την μητέρα του νεκρή στο σαλόνι και κάλεσε την Αστυνομία.

Ο δράστης είχε διαφύγει με το αυτοκίνητό του. Στην Λ.Αθηνων-Σουνίου, στο ύψος της παραλίας Θυμάρι, στην Ανάβυσσο, ενδεχομένως σε μία απόπειρα αυτοκτονίας, όπως εκτιμούν οι αρχές, έπεσε με το αυτοκίνητό του από το γκρεμό. Έσπευσε όμως διερχόμενος οδηγός που κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και τον απεγκλώβισε.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «ΚΑΤ», όπου νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος και φρουρούμενος από αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος λίγο πριν ρίξει το αμάξι πάνω σε βράχια μ’ ένα μαχαίρι επιχείρησε να κόψει τις φλέβες από το χέρι του.

Τα πρώτα του λόγια μετά το έγκλημα

Πληροφορίες θέλουν τον γυναικοκτόνο αφού οδηγήθηκε στο ΚΑΤ να αναφέρει στην ΕΛ.ΑΣ: «Ήπια κάτι μπύρες το βράδυ… γύρισα σπίτι και η γυναίκα μου είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει και τη χτύπησα».

«Δεν πρόκειται για ‘’οικογενειακή τραγωδία’’, πρόκειται για φόνο»

H Σίσσυ Βώβου, από Το Μωβ την Οργάνωση Γυναικείων Δικαιωμάτων, κάτοικος της περιοχής, βρέθηκε στο σημείο και μίλησε για τη νέα γυναικοκτονία. «Κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Ένα από αυτά που ζητάμε είναι να μπει ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα ως ιδιαίτερο αδίκημα ώστε να μη δίνονται ελαφρυντικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είναι ένα αδίκημα που γίνεται οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να υπάρξει μια κινητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας. Αντι να μειώνονται τα περιστατικά γυναικοκτονιών αυξάνονται» ανέφερε επίσης τονίζοντας πως: «Δεν πρόκειται για ‘’οικογενειακή τραγωδία’’, πρόκειται για φόνο. Το τι θα κάνει ο δράστης με το τομάρι του είναι άλλο θέμα».