Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το MEGA, το οποίο δείχνει τις κινήσεις του δράστη της νέας γυναικοκτονίας στην Ιεράπετρα. Σε αυτό αποτυπώνεται ο τρόπος που κινήθηκε ο δράστης πέντε λεπτά πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία για το έγκλημα.

Ads

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας ο δράστης φαίνεται να κατευθύνεται προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που εργαζόταν η 48χρονη. Με την ανάλυση του υλικού δεν εντοπίστηκε να περνά από τον συγκεκριμένο δρόμο το αυτοκίνητο της πρώην συζύγου του, που σημαίνει ότι ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια.

Παρόλα αυτά ο δράστης φαίνεται να γνώριζε ακριβώς το μέρος που θα βρισκόταν η 48χρονη εκείνη τη χρονική στιγμή και άρα το είχε σχεδιάσει με ακρίβεια.

Ο 54χρονος δράστης μετά το έγκλημά του απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Από τις 07,50 που έγινε η δολοφονία μέχρι τις 16,15 ο γυναικοκτόνος βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού και η αστυνομία διαπραγματευόταν μαζί του. Τελικά τον έπεισε να μην αυτοκτονήσει, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έφερε τραύματα στο στήθος.

Το χρονικό

Το θύμα πήγαινε να πιάσει δουλειά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση του συζύγου της. Προσπάθησε να τον αποφύγει αλλά ήταν αδύνατον. Παρασύρθηκε αρχικά από το μηχανάκι που οδηγούσε και όταν σηκώθηκε εγκλωβίστηκε στις σκάλες και δέχτηκε 8 μαχαιριές. Η 48χρονη έπεσε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ads

Μιλώντας στο newsit, η υπεύθυνη στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τονίζει πως ο δολοφόνος είχε απειλήσει το θύμα του, πριν από δύο ημέρες, αλλά η γυναίκα έμεινε απροστάτευτη. Λέει χαρακτηριστικά: «Την είχε απειλήσει πριν δύο ημέρες και την παρακολουθούσε. Δεν έμενε στα δωμάτια μας η 48χρονη αλλά είχε έρθει εδώ για να πιάσει δουλειά για την επόμενη σεζόν».

Σχετικά με όσα συνέβησαν το πρωί αναφέρει: «Γύρω στις επτά και μισή η κοπέλα κατέβηκε από το αυτοκίνητο της στο πάρκινγκ. Τότε έφτασε και ο πρώην σύζυγος της όπου έφτασε με τη μηχανή του. Τη χτύπησε με τη μηχανή του. Η γυναίκα σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προκειμένου να γλιτώσει. Ο πρώην σύζυγός της, την κυνηγούσε. Η κοπέλα πήγε από τις σκάλες μπας και γλιτώσει. Την πέτυχε στις σκάλες και τη σκότωσε».

Οι διάλογοι με την αστυνομία

Γυναικοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή

Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί

Γυναικοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;

Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες

Γυναικοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή.

Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί.

Γυναικοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;

Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες

Ο μεγαλύτερος γιος έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψή του.

Γυναικοκτόνος: Πού είναι η μάνα σου;

Γιός: Είναι στο νοσοκομείο

Γυναικοκτόνος: Άρα ζει

Γιος: Ναι, είναι στην εντατική

Γυναικοκτόνος: Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα

«Η Νεκταρία τον φοβόταν, τη χτυπούσε – Είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία»

Την ίδια ώρα, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στενής φίλης της δολοφονημένης Νεκταρίας Μ. η οποία μιλώντας στο MEGA επισήμανε ότι η 48χρονη φοβόταν τον 54χρονο ο οποίος τη χτυπούσε και είχε επανειλημμένα κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της.

Μάλιστα, όπως τόνισε η ίδια η άτυχη γυναίκα είχε καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν στην αστυνομία.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα τέσσερα παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Oι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, όπως υποστηρίζει η φίλη του θύματος: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε “μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια: «Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία».

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής εκδόθηκε ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας στην οποία – όπως αναφέρεται: «Σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του ανωτέρω νομού, δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Όπως λέει η στενή της φίλη, προτεραιότητα τώρα είναι τα παιδιά: «Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», καταλήγει.