Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, φέρεται να δήλωσε στον Gaurdian, πως για την επίτευξη μιας συμφωνίας απαιτείται παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, καθώς οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις δεν θα οδηγήσουν σε τελική συμφωνία.

Ads

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φέρεται να είπε πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να γίνει μεταξύ των πολιτικών ηγετών. «Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν», δήλωσε, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. «Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια, τσεκάροντας τα θέματα, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή».

Ακόμη ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, επέρριψε μέρος της ευθύνης για την έλλειψη προόδου στη σκληρή στάση του ΔΝΤ. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει πραγματικά σε μια συζήτηση», είπε, ενώ επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα μόνο για τον Ιούνιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμών στην ΕΚΤ ύψους 6,7 δισ. ευρώ μόνο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Οι δύο διαπραγματεύσεις (η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη) συγκλίνουν εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι σήμερα είναι 28 Μαΐου», δήλωσε. «Εξετάζουμε τώρα μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία, ίσως για ένα χρόνο, ώστε να μας δοθούν κάποια μακροοικονομικά περιθώρια για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», φέρεται να τόνισε.

Ads