Τρεις εβδομάδες μόλις έχει η Ελλάδα για να βρει λύση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Διαφορετικά θα δει το θέμα τους χρέους να επανέρχεται στο προσκήνιο και να δημιουργεί νέα ένταση. 

Ads

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά για τη χώρα για να αντιμετωπίσει το «πιθανώς καταστροφικό» χρέος της. Η αποτυχία εξεύρεσης λύσης μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου μπορεί να επαναφέρει το Grexit, τονίζει.

Στην ανάλυσή της η εφημερίδα σημειώνει ότι οι φόβοι εντείνονται καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, το χρέος μπορεί να γίνει «εκρηκτικό» έως το 2030 και είναι καταδικασμένο να εκραγεί «ακόμη κι αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια και συμφωνηθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα». 

Υπογραμμίζει δε, ότι στη φάση αυτή η Αθήνα φαίνεται να έχει μείνει χωρίς συμμάχους, αφού σημειώνει ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, η Ελλάδα «βρέθηκε μόνη στο κρύο», χωρίς καν τη – συνήθη –  στήριξη της Κομισιόν. 

Ads

Τέλος, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «με το δίλημμα, δηλαδή συμφωνία για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ή εκλογές, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζυγίζει τις επιλογές του».