Να επανέλθουν όπως είχαν πριν από τη νομοθετική παρέμβαση η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ο κατώτατος μισθός ζήτησε κατ’ ιδίαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το προεδρείο της ΓΣΕΕ, το οποίο διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και υποχώρησης.

Ads

Η ΓΣΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πως, όσο δεν αποκαθίσταται συνολικά ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η Κυβέρνηση και η Τρόικα θα έχουν απέναντι τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε άνισα και επώδυνα τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες έθεσαν το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς παρακρατούνται μεν οι εισφορές, αλλά αυτό δεν καταβάλλεται.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η σύσταση δύο επιτροπών οι οποίες θα εξετάσουν τρόπους καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και της ανεργίας κυρίως των νέων.

Ads