Ένα νέο ξενόγλωσσο δελτίο από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει βρεθεί, εδώ και λίγες ημέρες, στον «αέρα» του www.media.gov.gr.  

Ads

Πρόκειται για το greekarabnews.gr, το οποίο απευθύνεται σε αραβόφωνους αναγνώστες της ιστοσελίδας της ΓΓΕΕ.

Το αραβικό δελτίο είναι ο έκτος, μετά τους πέντε ξενόγλωσσους ενημερωτικούς ιστότοπους (στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά) που υπάρχουν ήδη και που σχεδίασε και επιμελείται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στόχος των δελτίων είναι η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με άρθρα, απόψεις, συνεντεύξεις καθώς και θέματα επικαιρότητας που αφορούν στη χώρα μας.

Ads

Εξυπηρετούν την ανάγκη να επικοινωνήσουν το μήνυμα τόσο για την ανάγκη συνεπούς διαχείρισης της πληροφορίας, όσο και της παροχής πρόσβασης σε αυτήν για κάθε ενδιαφερόμενο. Εντάσσονται, μάλιστα, το πλαίσιο των δράσεων υιοθέτησης εξωστρέφειας και επικοινωνίας της ΓΓΕΕ με άλλους φορείς, σε εξωτερικό και εσωτερικό, αλλά και τους πολίτες, ως προς την ανάπτυξη πολυεπίπεδων συνεργασιών.

Σύντομα αναμένεται -στα «βήματα» των υπόλοιπων ξενόγλωσσων δελτίων- και το αραβικό δελτίο να αποκτήσει τη δική του παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ν’ αποστέλλει εβδομαδιαίο newsletter στους συνδρομητές του.