Ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης,  ο οποίος ελέγχεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με δανειοδοτήσεις του οργανισμού, κατέθεσε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του εγγράφως τις εξηγήσεις του στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ads

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποφανθούν για την ποινική πορεία της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του ΔΟΛ, καθώς έχει ολοκληρωθεί η έρευνα τους, τις επόμενες μέρες.

Ο Ψυχάρης κλήθηκε να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για καταγγελλόμενες επισφαλείς δανειοδοτήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ ελέγχεται για συνολικά δάνεια του Ομίλου που φθάνουν περίπου τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ads

Εκτός του Ψυχάρη ελέγχονται και στελέχη τραπεζών

Οι εισαγγελείς ελέγχουν επίσης ως φυσικούς αυτουργούς στην πράξη της απιστίας περίπου 45 στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των επίμαχων δανείων που καταγγέλλεται πως δόθηκαν χωρίς την εξασφάλιση εγγυήσεων για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Τα εν λόγω τραπεζικά στελέχη έχουν παραδώσει τα υπομνήματα τους. 

Οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία του φακέλου που αφορά τον ΔΟΛ, ώστε να αποφανθούν εάν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.