Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε θα βγει από την ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ads

 
«Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Δεν θα βγούμε από το ευρώ. Και πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία κλείδωσε αυτή την προοπτική» υποστηρίζει, ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας. Προσθέτει ότι «χρειάζεται σκληρή δουλειά» αλλά σπεύδει να τονίσει ότι η Ελλάδα ως χώρα απαιτεί μεγαλύτερο σεβασμό καθώς «έχουμε κάνει πολύ μεγάλες θυσίες».
 
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου από ποιον απαιτεί η Ελλάδα αυτό τον σεβασμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στους «διεθνείς αναλυτές και τους ανθρώπους της αγοράς», σημειώνοντας ότι υπήρξε μεγάλη πίεση προς την χώρα μας, πολλά κερδοσκοπικά παιχνίδια, γεγονός που «προκάλεσε φόβο και συνέβαλε στην ύφεση». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ οι καταθέτες σηκώνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.
 
Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς μας», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να «ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό, την προκατάληψη και τον εξτρεμισμό».
 
«Είμαστε μια οικογένεια. Δεν έχουμε καταλάβει πόσο πολύ στενά συνδεδεμένοι είμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις προκαταλήψεις» σημειώνει.