Δεν είχαν καταλάβει το μαρτύριο που ζούσε ο γιος τους κατέθεσαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, όπου απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες επικοινωνίες που είχαν με τον 20χρονο φοιτητή λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Ads

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, κατέθεσε ότι είχε επικοινωνήσει με το γιο της μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του.  Όπως είπε, είχαν μεταξύ τους μία 15λεπτη επικοινωνία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρουτίνας. Το ίδιο βράδυ ο Βαγγέλης είχε μιλήσει και με την αδελφή του.

Όπως επίσης ενημέρωσε τους αστυνομικούς, εκείνο το βράδυ ο Βαγγέλης, αν και οι φίλοι του είχαν κανονίσει κάποια έξοδο, έμεινε στο δωμάτιο του στην εστία. Όταν τον ρώτησε γιατί δεν βγαίνει, είπε ότι είναι κουρασμένος. «Δεν κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι ιδιαίτερο», ομολόγησε η μητέρα.

«Δεν κατάλαβα το μαρτύριο, που περνούσε ο γιος μου» είπε η μητέρα του. Μάλιστα, όταν τον ρωτούσαν αν ενοχλείται από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του, εκείνος απαντούσε «κάνουμε πλάκα».  Το ίδιο φαίνεται ότι υποστηρίζει και ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος επίσης συντετριμμένος αναρωτιέται γιατί δεν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο παιδί του, που του είχε αδυναμία.

Ads

Την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη για την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, με τις πρώτες πληροφορίες να συνάδουν με το σενάριο της αυτοκτονίας.

Σε σχέση με τον εκφοβισμό σε βάρος του Βαγγέλη η έρευνα εντοπίζεται σε τουλάχιστον έξι άτομα, ενώ εκτός από το βίντεο που έχει ήδη προσκομιστεί φαίνεται ότι έχουν απαθανατιστεί και από άλλους οι σκηνές βασανισμού του Βαγγέλη.