O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, χαιρέτισε τη Δευτέρα τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, εν όψει των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

Ads

«Ταυτοποιήθηκε με την ιστορία. Και από εσωτερική πλευρά και από εξωτερική. Εμένα μου θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα κάτω από άλλες συνθήκες. Τότε ο Ζαχαριάδης ήταν φυλακή και έστειλε ένα γράμμα, τώρα έστειλε ένα μήνυμα», επισήμανε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση που αναμένεται να λάβει χώρα στο έκτακτο Eurogroup ο κ. Γλέζος επεσήμανε: «Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν και θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μία λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θυα συνεχίσουν να τους παίζουν. Εμείς σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντας. Το θέμα είναι να σταθούμε με βάση αυτά που είπε ο πρωθυπουργός της χώρας».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940 όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 40’-41’ κατέρριψε τον μύθο του αήττητου του Άξονα, θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις».

Ads