«Αντεθνικό κόμμα, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης», χαρακτήρισε ο Μανώλης Γλέζος την Χρυσή Αυγή, η είσοδος της οποίας στην Βουλή αποτελεί για τον ίδιο «μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ads

 
Σε συνέντευξή του στον Real Fm ο Μ. Γλέζος σχολίασε ότι «η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε την πραγματική εγκληματική της υπόσταση. Ισχυρίζεται ότι τα χέρια της είναι καθαρά αλλά δολοφονεί τις Ιδέες του Πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πανανθρώπινων Αξιών, που αποτελούν την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας».
 
Επεσήμανε το γεγονός ότι ενώ η Βουλή έδωσε το δικαίωμα να διωχθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι προς την Λιάνα Κανέλλη πέρυσι, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, καθώς όπως ανέφερε αυτό που λείπει από την Ελλάδα σήμερα «δεν είναι οι νόμοι αλλά η βούληση».
 
Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε και στον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Να μην παρασυρθούμε και διολισθήσουμε σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να υπάρξει φραγμός. Δηλαδή, έχω τονίσει όχι τώρα, αλλά πριν από πολλά χρόνια ότι η οργή και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη».
 
Όσον αφορά την θεωρία των δύο άκρων, είπε πως αποτελεί «εφεύρημα της Νέας Δημοκρατίας», από την οποία θα περίμενε να «έχει μια υπεύθυνη άποψη ως κυβερνών κόμμα».
 
Αναφερόμενος, δε, στο κατοχικό δάνειο, που «ανέρχεται σε 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους»,  είπε πως πρέπει οι ελληνικές κυβερνήσεις να σταματήσουν «να λένε πως δεν έχει έρθει ακόμη ο εύθετος χρόνος. Ας αφήσουνε τις κοροϊδίες και να προχωρήσουν». Διερωτήθηκε, ακόμη, εάν η Γερμανία «εκδικείται την Ελλάδα», λέγοντας: «Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία έχει εκπληρώσει όσα καταλόγισε η διασυμμμαχική επιτροπή των Παρισίων να πληρώσει όσες επανορθώσεις σε όλες τις χώρες και αρνείται να εκπληρώσει την υποχρέωση της στην Ελλάδα. Μας εκδικείται η Γερμανία γιατί με το Έπος του 1940-41 που καταρρίψαμε το μύθος του αήττητου Άξονα; Μας εκδικείται η Γερμανία για τη μάχη της Κρήτης; Μας εκδικείται η Γερμανία, γιατί αν σήμερα υπάρχει δημοκρατία στη Γερμανία όπως τη θέλουν, οφείλεται στην αντίσταση των Ελλήνων. Τα ερωτήματα οφείλουν απάντηση και απάντηση δεν έχω πάρει».