Απειλές για τη ζωή του κατήγγειλε ότι δέχεται ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ανάδειξη της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης Γεωργίας.  O κ. Γκιώνης είχε αποκαλύψει στο tvxs.gr οτι ο Β. Λεβέντης ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να απολογηθεί για τον ομαδικό βιασμό.

Ads

Ο Ηλίας Γκιώνης, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ένα κύκλωμα που δρα πολλά χρόνια και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχεαποκαλύψει στο tvxs.gr οτι έχει συνομιλήσει με κορίτσια που είχαν πέσει επίσης θύματα, οι οποίες του εξήγησαν ότι στο κύκλωμα υπάρχουν πολιτικοί και επιχειρηματίες. Όπως είχε πει: «Μου στέλνουν ποιοι είναι οι επιχειρηματίες, ποια μαγαζιά έχουν. Μου ανέφεραν πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα. Όλες μου αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα».

«Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες» ανέφερε συγκεκριμένα. «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι ένα τεράστιο κύκλωμα που υπάρχει χρόνια στη χώρα μας» σημείωσε.

«Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

«Οι Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου κωλυσιεργούν. Δεν γίνεται να παίζουμε το θέατρο του παραλόγου» πρόσθεσε. «Εγώ λαμβάνω απειλές και κανείς δεν κάνει κάτι για να προστατέψει ούτε εμένα ούτε το θύμα».

Ο Ηλίας Γκιώνης, κατήγγειλε ότι λόγω της δράσης του δέχεται απειλές με εκφράσεις όπως «τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια» και απειλές ότι «αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις πόλεις που έχουν αναφερθεί (σ.σ. σε Ελλάδα και Κύπρο) ενώ προειδοποίησε ότι αν «αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν».

Σχετικά με την αποκάλυψη για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας, ο Ηλίας Γκιώνης δήλωσε πως «ο βιασμός της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη είναι αφορμή να γίνει κάτι για να ξεσκεπαστεί αυτό το τεράστιο κύκλωμα. Αυτή την στιγμή ο κόσμος που με βλέπει μου παρέχει προστασία. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ».