«Δεν θα πάω στην εκδήλωση γιατί έγινε μια χοντράδα: είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου είχαν πει ότι θα ήταν εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και ότι θα έκανε ένα χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας. Αλλά χθες το βράδυ που τυπώθηκε η αφίσα είδα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ επάνω. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη, να είμαστε στα λογικά μας», δήλωσε στο tvxs.gr ο Μενέλαος Γκίβαλος, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησε ανακοίνωση από το Νέο Αγωνιστή.

Ads

 
Το ζήτημα που είχε προκύψει από το πρωί είναι αποτέλεσμα της επίμαχης αφίσας του ΣΥΡΙΖΑ, για εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και ημέρα που θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Μουσείο Μπενάκη.
 
Στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «αντι-εκδήλωση» και την χαρακτήρισαν σοβαρό πολιτικό ατόπημα και πρόκληση. Μάλιστα στην αφίσα αναγράφεται το σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, και Κοινωνική Απελευθέρωση» που σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αποτελεί την ιστορία του κόμματος και είναι συνδεδεμένο με τον Αντρέα Παπανδρέου.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή», ενώ η εφημερίδα «Το Έθνος» έγραψε ότι «και στο παρελθόν πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος για προδοσία».