Μπορεί να ήταν επείγουσα η ερώτηση που κατέθεσαν στον ύπατο αξιωματούχο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας του να λάβει θέση για δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ωστόσο ήταν αρκετά καθυστερημένη, αφού αυτή έγινε το 2015.

Ads

Συγκεκριμένα, στην επείγουσα ερώτησή της προς το Ζοζέπ Μπορέλ, η ευρωομάδα της Ν.Δ. σημειώνει: «Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, αναφερόμενος στην Τουρκία, η οποία παραβιάζει κατ’ επανάληψη τον ελληνικό εναέριο χώρο, της αναγνώρισε το δικαίωμα να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως έκανε το 2015 που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της και επισήμανε ότι βρίσκεται σήμερα σε μία ειδική κατάσταση λόγω της έντασης που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία και το Ιράκ».

Ωστόσο η συνέντευξη ήταν πράγματι από τις 30 Νοεμβρίου του 2015 και ο Στόλτενμπεργκ μιλούσε για περιστατικό εκείνων των ημερών, όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο του δικτύου στο YouTube, ενώ είχε καλυφθεί και από ελληνικά ΜΜΕ.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έστειλαν μετά νέα ανακοίνωση, στην οποία ανασκευάζουν την ερώτηση ως εξής: «Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σε συνέντευξή του, το 2015, στο CNN, αναφερόμενος στην Τουρκία, η οποία παραβιάζει κατ’ επανάληψη τον ελληνικό εναέριο χώρο, της αναγνώρισε το δικαίωμα να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα…».