Καλωσορίζω ένα καλό φίλο της Ελλάδας και έναν υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ads

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταλλάξουμε απόψεις για να σταθεροποιήσουμε την ειλικρινή σχέση με την Κομισιόν σε μια στιγμή που η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει σε μια δίκαιη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός.

Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες απ’ ότι σήμερα γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη και η Ελλάδα είχαν κάνει λάθη, είπε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Έκτοτε συναντηθήκαμε πολύ συχνά, και μέρες και νύχτες για να αμβλύνουμε τις γωνίες. Σήμερα η χώρα είναι στο σωστό δρόμο, ακόμα και η ανεργία μειώνεται αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν επανέλαβε και στον πρωθυπουργό ότι πρώτη φορά το θέμα δεν είναι το πρόγραμμα καθώς οι λεπτομέρειες έχουν ρυθμιστεί. Έτσι, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο προσφυγικό. Επανέλαβε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις θυσίες και το κουράγιο των Ελλήνων και ειδικά των περισσότερο ευπαθών.

Ads

«Δεν πρέπει κανείς να προσβάλει τους Έλληνες, ούτε να αμφισβητεί την πρόθεσή τους να κάνουν τα σωστά πράγματα. Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: