Πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας την προσωπική του εμπλοκή προς την κατεύθυνση αυτή, διαψεύδοντας ωστόσο το «σχέδιο Γιούνκερ».

Ads

Μιλώντας στο Bloomberg, ο επικεφαλής της Κομισιόν επιβεβαίωσε την προσωπική του εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ωστόσο δεν επιβεβαίωσε πως έχει καταρτίσει συμβιβαστικό σχέδιο με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ», δήλωσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας.

Κληθείς να απαντήσει σε σχέση με τη σημερινή δήλωση του κ. Γιούνκερ στο Βloomberg, ότι τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου ελπίζει να υπάρξει συμφωνία, o εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε ότι αυτό που κάνει τον πρόεδρο της Κομισιόν να πιστεύει ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία είναι η πρόοδος που επιτεύχθηκε σε πολλά θέματα, τονίζοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για τα οποία οι θεσμοί εργάζονται μέρα-νύχτα.

Ads

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση-Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό το κείμενο που παρουσιάστηκε στον ελληνικό Τύπο, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του, ενώ αγνοεί την προέλευσή του.