Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος, τοποθετήθηκε, με δηλώσεις του, σχετικά με τις ειρωνείες του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για τους καταστηματάρχες της εστίασης , επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως:

Ads

«Πριν από καιρό, ο υπουργός Τηλεοπτικής Ανάπτυξης κ. Άδ. Γεωργιάδης είχε επισημάνει, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, τον κίνδυνο της ρευστότητας, η οποία θα μπορούσε να μετατρέψει τους έγκλειστους της καραντίνας σε σύγχρονους Γαργαντούες των 300 κιλών. Να κινδυνεύσουν, δηλαδή, να σκάσουν απ’ το πολύ φαγητό. Προχθές, κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους καταστηματάρχες της εστίασης να παραδώσουν -αν δεν τα θέλουν- στον ίδιο τα κλειδιά. Την επόμενη φορά θα πει ότι δεν ανοίγει η εστίαση διότι θα ορμήσουν οι απελευθερωμένοι έγκλειστοι και θα προσθέσουν κι άλλα κιλά στα 300».

Παράλληλα, ο κ. Βαρεμένος συνέχισε ως εξής: «Ένας όμως εστιάτορας του έστειλε τα κλειδιά μαζί με τους απλήρωτους λογαριασμούς του. Υποθέτω ότι θα κρατήσει τα κλειδιά και θα στείλει τους λογαριασμούς στον κ. Σταïκούρα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον άλλα 3 δισ. επιπλέον των 7,5 που προβλέπει ο προϋπολογισμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Ουκ αν λάβης, όμως, παρά του έχοντος μόνο την θηλιά των χρεών στον λαιμό του».

«Ούτε η πολιτική παντομίμα του κ. Γεωργιάδη, ούτε οι εκλογικοί σχεδιασμοί του κ. Μητσοτάκη μπορούν να κρύψουν μία καταθλιπτική πραγματικότητα, που ξεπερνάει εκείνη των μνημονίων. Ο τομέας των υπηρεσιών, που στην χώρα μας είναι διευρυμένος, υπέστη στην διάρκεια της πανδημίας συντριπτικό πλήγμα, σε αντίθεση με την βιομηχανία, η οποία όμως στην Ελλάδα είναι αναιμική», τονίζει ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος αναφέρεται στα «συσσωρευμένα χρέη» που «πνίγουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και έχουν καταστεί μη εξυπηρετήσιμα», δηλώνοντας επίσης χαρακτηριστικά πως:

Ads

«Ο συνδυασμός δυσθεώρητου δημόσιου χρέους με αντίστοιχο ιδιωτικό, οδηγεί την χώρα σε μνημονιακό καθαρτήριο πριν την κόλαση. Ούτε η αστυνομία, ούτε οι εκλογικές σκοπιμότητες και η μετατροπή -εν μέσω πανδημίας- των υπουργείων σε εκλογικούς προθαλάμους, μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα».

«Οι ίδιοι, πάντως, κινούνται ωσάν την μετάλλαξη να μην την υπέστη ο ιός, αλλά ο ελληνικός λαός, τον οποίον εξακολουθούν να διαιρούν και όχι να ενώνουν. Εκτός κι αν ως ενότητα εννοούν ένα πολιτικό imperium, που θεωρούν ότι μπορεί να εξασφαλισθεί με την συνδρομή των ελίτ, πάνω σ’ ένα σαθρό κοινωνικό έδαφος. Παραείναι μεγάλο το στοίχημα για να το κρατήσουν κρυφό οι πραγματικοί Γαργαντούες και οι δυναστείες των Πανταγκρυέλ, που πάνω απ’ όλα βάζουν τα συμφέροντά τους», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.