Εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις μεταναστών γίνονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα, το Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Στην επιχείρηση μετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από την Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδος και πραγματοποιούν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη προσαχθεί περισσότεροι από 200 μετανάστες και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 80. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο, ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας η επιχείρηση θα συνεχισθεί έως τις βραδινές ώρες. 

Οι έλεγχοι των αστυνομικών γίνονται κυρίως στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, σε δρόμους που οδηγούν προς το λιμάνι της πόλης, αλλά και σε εγκαταλειμμένα κτίρια, όπου βρίσκουν πρόχειρο καταφύγιο οι μετανάστες.

image

Ads

image
Φωτογραφίες από το dete.gr

Σε ό,τι αφορά το Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα, οι έλεγχοι της Αστυνομίας γίνονται σε περιοχές, όπου διαμένουν μετανάστες, όπως αγροτικές τοποθεσίες. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, η σημερινή επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων, με τη διαφορά ότι έχουν ενισχυθεί οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Σαγιέικα της δυτικής Αχαΐας.