Μια καταγγελία για γιατρό, ο οποίος πέταξε δόσεις εμβολίων στα σκουπίδια, αντί να τις χορηγήσει σε πολίτες, εξετάζει το ΑΤ Βουλιαγμένης. Ο γιατρός, που εργάζεται σε νοσοκομείο στα νότια προάστια, πήγαινε στον εμβολιαστικό χώρο με άτομα, ώστε να τα εμβολιάσει κατά του κορονοϊού, αλλά τελικά δεν τους έκανε το εμβόλιο. Όπως φαίνεται τα άτομα είχαν κανονίσει να πάρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δίχως όμως να κάνουν το εμβόλιο. Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είναι αρνητής του εμβολίου και του κορονοϊού, παρόλο που έχει νοσήσει.

Ads

Όλα άρχισαν πριν από δυο ημέρες όταν ο γιατρός του νοσοκομείου έφτασε μαζί με πέντε άτομα στο νοσοκομείο. Πήγε στο εμβολιαστικό τμήμα και ζήτησε από τη νοσηλεύτρια που είχε βάρδια, να εμβολιάσει ο ίδιος τα συγκεκριμένα άτομα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός προσποιούνταν ότι έκανε τον εμβολιασμό, αλλά πετούσε το εμβόλιο και τις σύριγγες στα σκουπίδια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο  newsit.gr «Θα εμβολίαζε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο άνδρες και τρεις γυναίκες. Όπως με ενημέρωσαν, πήγε να κάνει το εμβόλιο στο πρώτο άτομο και πέταξε το υγρό στο πάτωμα. Στη συνέχεια η νοσηλεύτρια που είδε το περιστατικό πήγε και το κατήγγειλε αμέσως στον προϊστάμενο της».

Όσον αφορά τους άλλους τέσσερις, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Γιαννάκος, δεν έκαναν εμβόλιο. «Ήταν συνεννοημένοι με το γιατρό να πάρουν το πιστοποιητικό, χωρίς όμως να εμβολιαστούν. Φεύγοντας από το νοσοκομείο ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε και δύο φιαλίδια με εμβόλια. Του συγκεκριμένου γιατρού δεν πρόκειται να του ανανεωθεί η παράταση της ειδίκευσης του. Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που δεν συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ads

Η νοσηλεύτρια βρήκε μια σύριγγα με το εμβόλιο στο καλάθι των σκουπιδιών και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους της. Στον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τρεις επιπλέον δόσεις εμβολίου και αντίστοιχες σύριγγες.

Τι λέει ο γιατρός

«Μιλώντας στο newsit.gr ο ίδιος ο γιατρός λέει: «Δεν ξέρω τίποτα. Αυτό που ξέρω είναι ότι από αύριο δεν θα είμαι στην εργασία μου. Δεν με έχει καλέσει κανένας από πουθενά. Ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από την αστυνομία. Θα σταματήσω πλέον να εργάζομαι, χωρίς να ξέρω ποιο είναι το αίτιο», αναφέρει από την πλευρά του ο ορθοπεδικός.

Παρέμβαση αν. διοικητή Ασκληπιείου Βούλας

O γιατρός κατηγορείται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και υπεξαίρεσης υγειονομικού υλικού.. Σε βάρος του 54χρονου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης. Μιλώντας στο newsit.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης λέει: «Έχουν γίνει ήδη όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Ξεκίνησε η ΕΔΕ και έγινε αναφορά και στην αστυνομία η οποία εξετάζει και τις ποινικές ευθύνες. Η αναφορά για το περιστατικό έγινε εγγράφως αμέσως από τη νοσηλευτήρια που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εμβολιαστικό κέντρο».

Ο ίδιος τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν εμβολιάστηκαν και δεν πήραν κανένα πιστοποιητικό. «Ο γιατρός, όπως όλα δείχνουν, ήταν συνεννοημένος με τους πολίτες για τους ψεύτικους εμβολιασμούς. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την πρώτη στιγμή. Εμείς σαν νοσοκομείο δηλώνουμε πως σε ζητήματα δημόσιας υγείας δεν πρόκειται να κάνουμε σπιθαμή πίσω. Κανένας δεν θα εμποδίσει την τιτάνια προσπάθεια του ΕΣΥ και της πολιτείας που κάνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει αυτήν την προσπάθεια».