Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη εισόδου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοί του κατά την άφιξη του πρωθυπουργού.

Ads

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της εισόδου του πρωθυπουργού ζήτησαν «Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ τώρα» και «Προσλήψεις στο ΕΣΥ τώρα».

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δεν υπολογίσουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», ήταν μερικά από τα συνθήματα.

Παράλληλα, κάλεσαν σε συσπείρωση και αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας του λαού με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο των υγειονομικών.

Ads

Το μέλος του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Λάμπρος Δερμεντζόγλου τόνισε ότι «Η πραγματικότητα στην υγεία της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση» για να συμπληρώσει: «Η υγεία στη Θεσσαλονίκη νοσεί και νοσεί βαριά. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μονοθεματικά νοσοκομεία Covid και δυστυχώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για τον πληθυσμό της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», οι οποίοι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας σε μεγάλη απόσταση, καθώς δεν τους άφησαν να πλησιάσουν.