«Η πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας covid-19 συνεχίζει να οδηγεί σε αδιέξοδο. Είναι αναποτελεσματική, επικίνδυνη και έχει επιδεινώσει τα προβλήματα του νοσοκομείου μας με σοβαρές συνέπειες σε γιατρούς, λοιπό προσωπικό και ασθενείς.» τονίζεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου «Αττικών».

Ads

Οι γιατροί ζητούν «επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού με στελέχωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας» και προσθέτουν: «Τα νοσοκομεία και ειδικά το χιλιοφορτωμένο και υπερκορεσμένο Αττικό των ράντζων δεν μπορεί να παίξει και και το ρόλο εμβολιαστικού κέντρου. Να προσληφθούν γιατροί και αντίστοιχες ειδικότητες και να σταματήσουν τα «εντέλλεσθαι» για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών από άσχετες ειδικότητες.».

Ολόκληρη η απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ

Η πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας covid-19 συνεχίζει να οδηγεί σε αδιέξοδο. Είναι αναποτελεσματική, επικίνδυνη και έχει επιδεινώσει τα προβλήματα του νοσοκομείου μας με σοβαρές συνέπειες σε γιατρούς, λοιπό προσωπικό και ασθενείς.

Ads

Η σημερινή Γενική Συνέλευση των γιατρών ΕΣΥ και των ειδικευόμενων ιατρών του Αττικού αποφάσισε:

Όλοι οι ασθενείς που γίνονται εισαγωγή να συνοδεύονται από τεστ, το ίδιο να ισχύει και για τους συνοδούς που κρίνονται απαραίτητοι για τη φροντίδα συγγενικών τους προσώπων. Απαιτούμε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους γιατρούς του νοσοκομείου. Μέχρι στιγμής πάνω από 20 συνάδελφοι γιατροί έχουν νοσήσει.

Να σταματήσει η υπολειτουργία των χειρουργείων και να παρθεί πίσω η επικίνδυνη (για τη λοιπή νοσηρότητα) απόφαση του Υπουργείου για μείωση έως 80%. Αυτή η απόφαση είναι καταδικαστική για τους ασθενείς και ξεγυμνώνει τα παραμύθια που τόσο καιρό πουλάει η κυβέρνηση (που μειώνει τα χειρουργεία για να εξοικονομηθεί προσωπικό που υποτίθεται ότι προσλαμβάνει). Κάντε μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού. Μονιμοποιείστε τους συμβασιούχους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το νοσοκομείο με βάση το προσωπικό που σιαθέτει έχει συγκεκριμένο όριο «χωρητικότητας» και δυνατότητας νοσηλείας ασθενών με Covid και συνολικά. Δεν είναι ούτε αποθήκη, ούτε ακορντεόν να ανοιγοκλείνει τμήματα, να διώχνει και να μεταφέρει άρον άρον ασθενείς, για να μετατραπούν ολόκληρες πτέρυγες σε τμήματα Covid. Αυτό δεν είναι σχέδιο αλλά χάος. Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας και να αναλάβει ισόμετρα βάρος για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας. Να έρθει τώρα το αναγκαίο προσωπικό.

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα επιστημονικά και διοικητικά όργανα του νοσοκομείου έχουν μεγάλη ευθύνη για τη διαχείριση της συνολικής κατάστασης. Να μην επικαλούνται πάντα ότι … εκτελούν διαταγές. Η συνέλευση μας αποφάσισε να προβεί σε άμεση παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεσης των θέσεων αυτών από αντιπροσωπεία της στη συνάντηση της ειδικής ομάδας του νοσοκομείου που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας στο ΑΤΤΙΚΟ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους ειδικευόμενους ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης τους. Απαιτούμε από τις Διευθύνσεις να καταρτίσουν άμεσα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Να απαιτήσουν και αυτοί να σταματήσει το Αττικό να είναι νοσοκομείο «μίας νόσου» και των ράντζων.

Απαιτούμε επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού με στελέχωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία και ειδικά το χιλιοφορτωμένο και υπερκορεσμένο Αττικό των ράντζων δεν μπορεί να παίξει και και το ρόλο εμβολιαστικού κέντρου. Να προσληφθούν γιατροί και αντίστοιχες ειδικότητες και να σταματήσουν τα «εντέλλεσθαι» για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών από άσχετες ειδικότητες.

Η συνέλευση μας αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου σχετικά με το θέμα του θεσμού του “συντονιστή εφημερίας”. Απαιτούμε να σταματήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου να ασκούν αλλότρια καθήκοντα πέρα απ’ τον επιστημονικό τους ρόλο. Αντίστοιχα απαιτούμε να δοθούν τα επιδόματα εφημέρευσης στους επιστημονικά υπεύθυνους που τα δικαιούνται (π.χ. Οδοντιατρικό τμήμα).

Απαιτούμε να δοθεί σε όλους τους γιατρούς το προσχέδιο της αρμόδιας επιτροπής και αφορά το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Εκφράζουμε την καταδίκη μας στην ποινικοποίηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, άλλων αγωνιζόμενων γιατρών και υγειονομικών που καλούνται σε κλήση από την αστυνομία ή βρίσκουν μπροστά τους ανάλγητες διοικήσεις.

Οι γιατροί του Αττικού θα συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) την ΤΡΙΤΗ 16-02-2021 με συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 10:00.

Η Γενική Συνέλευση

11/2/2021»