Την έλλειψη συντονισμού σε συνθήκες «πολέμου», όπως χαρακτηριστικά είπαν, επεσήμαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά τη συζήτηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ads

«Δεν υπήρξε συντονισμός, να το ξέρετε αυτό», υπογράμμισε εκπρόσωπος τον γιατρών και εξήγησε: «Σε αυτές τις καταστάσεις δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει ότι θέλει. Χρειάζεται ο ηγέτης, χρειάζεται από το υπουργείο Υγείας, από τους επιδημιολόγους, από τους λημωξιολόγους, από τους εντατικολόγους και όλους εκείνους οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη».

Σε ότι αφορά στις υγειονομικές περιφέρειες ανέφερε ότι «από το καλοκαίρι που είχαμε την ύφεση  – ξέραμε όμως το τι θα γίνει, υπήρχαν οι προειδοποιήσεις – θα έπρεπε να έχουμε πλάνο 1, πλάνο 2, πλάνο 3, πλάνο 4 και πλάνο 5, που θα πάμε σε νοσοκομείο στη συνέχεια ή θα πάμε σε γήπεδο».

Περιγράφοντας την κατάσταση, εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν ότι ζητούν από έναν γιατρό πέντε ημερών να σηκώσει όλο αυτό το βάρος. Όλα περνάνε από τα επείγοντα και γι’ αυτό προκαλείται τεράστια πίεση όλο το εικοσιτετράωρο, είπε ένας εκ των νοσηλευτών και πρόσθεσε: «Μιλάμε για εξάντληση του προσωπικού, νοσηλευτές, γιατροί, καθαρίστριες, μεταφορείς ασθενών, ένας πόλεμος! Δεν υπάρχουν δυνάμεις».

Ads

Χειρουργός γιατρός επισήμανε ότι αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι στο 120%», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ατύχημα ότι δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν είναι ατύχημα ότι αυτή η κυβέρνηση ξανάρχισε να πηγαίνει σε ιδιώτες στην καθαριότητα και να ενισχύει τα outsourcing, είναι διαφορετική η στρατηγική», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.