Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, όταν περίπου 100 ειδικευόμενοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους, περνώντας από τον προστατευτικό κλοιό των ΜΑΤ, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου, που προβλέπει ειδικές εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας και άλλες διατάξεις. Μάλιστα κατήγγειλαν ότι δύο από αυτούς τραυματίστηκαν στα χέρια μετά από την επέμβαση της αστυνομίας.

Ads

Οι φοιτητές και οι ειδικευόμενοι κατάφεραν τελικά να μπουν στο αμφιθέατρο του κτιρίου, και ζήτησαν να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας.

Ο γ.γ. του υπουργείου Νίκος Πολύζος προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι πρόκειται για σχέδιο νόμου το οποίο θα συζητηθεί μέχρι το τέλος του 2011, αλλά δεν τους έπεισε, με αποτέλεσμα να τον εγκλωβίσουν στο χώρο και χρειάσθηκε η παρέμβαση του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη για να επιστρέψει ο κ. Πολύζος στο γραφείο του.

Μία ώρα αργότερα ο κ. Πατούλης διάβασε στους συγκεντρωμένους επιστολή που ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται να κάνει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πριν καταθέσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Ads

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο αμφιθέατρο του υπουργείου, ωστόσο η αστυνομία αποχώρησε αργά το μεσημέρι.