Οι κάτοικοι των Εξαρχείων κάνουν τα ψώνια τους την τελευταία εβδομάδα υπό το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από τα σουπερμάρκετ των Εξαρχείων την τελευταία εβδομάδα, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ένοπλων ληστειών σε καταστήματα της περιοχής.

Τα κρούσματα σήμαναν συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. που εξέδωσε υπηρεσιακή διαταγή για τη φύλαξη των σουπερμακετς στα Εξάρχεια.

Για τη φύλαξη των «οικονομικών στόχων» επιστρατεύτηκαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) που περιπολούν περιμετρικά από σουπερμάρκετ, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ο» (πρώην Δέλτα) που λειτουργούν ως στατική δύναμη και μία διμοιρία των ΜΑΤ που είναι τοποθετημένη σε κοντινή απόσταση από τα καταστήματα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουλίου δύο ένοπλοι εισέβαλλαν σε σουπερμάρκετ της οδού Καλλιδρομίου, που βρίσκεται μάλιστα κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, κι αφού απείλησαν με όπλα υπάλληλους και πελάτες, άδειασαν δύο ταμεία και διέφυγαν με μοτοσικλέτες.

Την ίδια εβδομάδα έγιναν ακόμα δύο ανάλογες ληστείες στην περιοχή.

Βασικός στόχος είναι η φύλαξη τουλάχιστον τριών καταστημάτων στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Καλλιδρομίου.

Κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι οι δυνάμεις να λειτουργήσουν αποτρεπτικά αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση νέας επίθεσης.