H ιδέα να μη γίνει δεύτερος γύρος για την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν ευδοκίμησε λόγω της επιμονής του Νίκου Ανδρουλάκη να αναμετρηθεί με την Φώφη Γεννηματά παρά την μεγάλη διαφορά που τους χωρίζει.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Νέας Σελίδας», στη Χαριλάου Τρικούπη ήθελαν να αποφύγουν το δεύτερο γύρο για να μη χαλάσουν οι εντυπώσεις της μεγάλης συμμετοχής από ενδεχόμενη μείωση των ψηφοφόρων που θα πάνε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή και να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερη η εντολή στη Φώφη Γεννηματά που θεωρούν βέβαιο ότι θα κερδίσει με μεγάλη άνεση. 

Και τα επιτελεία των άλλων υποψηφίων θα ήθελαν να μη διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος ώστε να μην χρειαστεί να πάρουν θέση αλλά και για να ξεχαστούν οι δικές τους κακές επιδόσεις. 

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να πιστεύει ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μάλλον εκτιμά ότι έχει μόνο να κερδίσει από την προσπάθεια ακόμη κι αν χάσει. 

Ads

Στη διάρκεια της εβδομάδας θα γίνει ντιμπέιτ με τη συμμετοχή των Γεννηματά – Ανδρουλάκη και οι δυο τους θα κάνουν αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις για να συντηρήσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων και να ενισχύσουν τη θέση τους. 

Πολλά θα κριθούν από τη θέση που θα πάρουν τόσο ο Γιώργος Καμίνης, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης αν και δεν είναι βέβαιο κατά πόσον μπορούν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Πάντως εκτιμάται ότι βρίσκονται πιο κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς ήταν και οι τρεις υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που τελικά δεν έγινε.