Η ανεξάρτητη βουλευτής, Χρυσούλα Γιαταγάνα, με διευκρινιστική δήλωση ανέφερε πως «ποτέ δεν είπε, και δεν πιστεύει ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες», ενώ υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει αν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, είναι μέχρι σήμερα συνεργάτης του Πάνου Καμμένου. Και οι δυο τοποθετήσεις φέρονται να έγιναν σε συνομιλία της Χρυσούλας Γιαταγάνα με δημοσιογράφους. Αρχικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε βάρος της κ. Γιαταγάνα. Ο Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως «Ενεργοποιούνται τα εν υπνώσει μαξιλάρια …». Όμως μετά τη διευκρινιστική δήλωση οι τόνοι έπεσαν και οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, σημειώνοντας πως δεν θα κινηθούν σε βάρος της κ. Γιαταγάνα.

Ads

Αρχικά η Χρυσούλα Γιαταγάνα, σε συνομιλία της με δημοσιογράφους, φερόταν να ανέφερε πως τον Οκτώβριο την προσέγγισε τηλεφωνικά για να επιστρέψει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Άντε φύγε από εδώ, του απάντησα», είπε η ανεξάρτητη Βουλευτής. Η κ. Γιαταγάνα αμφισβήτησε έμμεσα και την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρα χρηματισμού. «Τι να σας πω; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια», είπε, ενώ για τον Γιώργο Αποστολόπουλο σημείωσε: «Τι σοβαρός; Έχω δικάσει πολλούς απατεώνες και δεν τον εκτιμούσα».

«Ο Γ. Αποστολόπουλος αποχώρησε την άνοιξη του 2013. Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους ΑΝΕΛ εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο» απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους.

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter:

Λίγο αργότερα σε διευκρινιστική δήλωση η Χρυσούλα Γιαταγάνα ανέφερε: «Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου».

Σημειώνεται πως αιχμές για την υπόθεση είχε αφήσει την Παρασκευή η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα δήλωσε: «Η δωροδοκία αποτελεί ένα από τα βασικότερα αδικήματα στην πολιτική ζωή. Το μόνο ίσως σοβαρότερο είναι η επίκληση της όταν αυτή δεν υφίσταται για την άγρα εντυπώσεων και την θηματοποίηση για ψηφοθηρική εκμετάλλευση. Το τι πραγματικά συμβαίνει αποτελεί αποστολή της δικαιοσύνης να το διερευνήσει. Αυτή οφείλει να είναι ο πρώτος και αποκλειστικός προορισμός όσων διαθέτουν πραγματικά στοιχεία. Η δημοσιοποίηση δεδομένων πριν την διερεύνηση των υποθέσεων, εμποδίζουν πιθανόν το έργο των αρχών και δύναται να θεωρηθεί ότι δημιουργούν εντυπώσεις ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης».