Την δεύτερη, μέσα σε τρεις ημέρες, απόπειρα τρομοκράτησης μαθήτριας μέλους της ΚΝΕ από φασίστες στα Γιαννιτσά, καταγγέλλει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Ads

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η νέα θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε εκλεγμένη μαθήτρια πενταμελούς, μέλους της ΚΝΕ, ξεπερνά κάθε όριο. Κινούμενοι ως συνήθως εν κρυπτώ, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν την ίδια και τους υπόλοιπους μαθητές που αγωνίζονται για τη ζωή και το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη».

«Η νεολαία των Γιαννιτσών και της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο αυτών των φασιστικών ομάδων. Χτυπούν και επιτίθενται μεμονωμένα σε αγωνιστές μαθητές, εργάτες ενώ στα αφεντικά κάθονται σούζα (…) Ας μην γελιούνται, οι σπασμοδικές αυτές ενέργειές τους, που μόνο ένδειξη αδυναμίας αποτελούν, ήταν και οι τελευταίες τους! Θα απομονωθούν αποφασιστικά από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία από τα Μαθητικά Συμβούλια, φοιτητικούς Συλλόγους από γονείς και καθηγητές, δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε στα Γιαννιτσά ούτε αλλού» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.