Σφοδρά πυρά εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής η η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, μια μέρα μετά την καταψήφιση από την ίδια (αλλά και την Όλγα Κεφαλογιάννη) του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.

Ads

«Δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τον υπουργό και αναρωτιέμαι θα έκανε τις ίδιες παρατηρήσεις για έναν άνδρα;», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, χαρακτηρίζοντας συνολικά θλιβερά τα όσα είπε ο Κ. Τσιάρας.

Υπενθυμίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει ότι οι ενστάσεις που εξέφρασαν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη «προέρχονται από προσωπικά βιώματα».

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Παιδείας έβαλε στο στόχαστρό της και τον Γιάννη Λοβέρδο για τις δηλώσεις του ότι “ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός”, σημειώνοντας ότι εξεπλάγη αρνητικά από όσα τον άκουσε να λέει καθώς τον γνωρίζει και είχε θετική άποψη.

Ads

Επιπλέον, η κυρία Γιαννάκου ζήτησε να δώσει ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ εξηγήσεις καθώς όπως είπε η πρώην υπουργός «κάπου ξέφυγε το πράγμα».