«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία, πηγαίνετε με τα πόδια». Αυτήν τη λύση πρότεινε μιλώντας στην ΕΡΤ, η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, σε τοποθέτηση για τον συνωστισμό που παρατηρείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ads

«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία. Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί, 9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή», είπε η Ελένη Γιαμαρέλλου, για το ζήτημα που απασχολεί τόσο τον κόσμο που αναγκαστικά χρησιμοποιεί καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πηγαίνει στην εργασία του εν μέσω πανδημίας. 

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου, που σχολίασε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, η κ.Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης αντισηπτικού πριν και μετά τη χρήση των Μέσων, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λοιμωξιολόγος που συμμετέχει στην Επιτροπή των 26 ειδικών του Υπουργείου Υγείας, έχει εκφράσει την άποψη ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός.