Επί μήνες φαίνεται πως σχεδίαζαν τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου από τη Σητεία της Κρήτης, η σύζυγός του και ο εραστής της. Στόχος φαίνεται πως ήταν η διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία του γιατρού. 

Ads

Δράστης της δολοφονίας του Χριστόδουλου Καλαντζάκη είναι ένας 37χρονος άντρας – αστυνομικός στο επάγγελμα – από τη Βουλγαρία που ομολόγησε το έγκλημα. Η 38χρονη σύζυγος του θύματος, επίσης Βουλγαρικής υπηκοότητας κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

«Θέλαμε να ζήσουμε τον έρωτά μας. Έτσι αποφασίσαμε να τον δολοφονήσουμε και να βγει από τη μέση», είπε η 38χρονη. 

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος λένε πως η 38χρονη Βουλγάρα, με την οποία είχαν μαζί κι ένα τρίχρονο παιδί, ήταν η τέταρτη σύζυγός του ενώ τον τελευταίο χρόνο βρίσκονταν σε διάσταση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πως εξιχνιάστηκε η δολοφονία 

Τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι οι καβγάδες κυριαρχούσαν με το θύμα να φαίνεται πως είχε σοβαρές υποψίες για εξωσυζυγική σχέση της 38χρονης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν συγγενικά πρόσωπα του καρδιολόγου, ο γιατρός αμφισβητούσε την πατρότητα του τρίχρονου παιδιού ζητώντας ανά περιόδους από την 38χρονη να προχωρήσουν σε τεστ DNA προκειμένου να αποδειχθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας.

Σημειώνεται επίσης ότι το θύμα είχε πολύ μεγάλη περιουσία τόσο κινητή, όσο και ακίνητη που υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον οι δυο κατηγορούμενοι φαίνεται ότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. 

Το καρτέρι 

Όπως αποκαλύφθηκε στην προανάκριση, το στυγερό έγκλημα στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας ήταν προμελετημένο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τότε αποφασίστηκε να έρθει στην Κρήτη ο 37χρονος αλλοδαπός, για να του δείξει η ερωμένη του το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος, πηγαίνοντας στον Μακρύ Γιαλό, για να εξετάσει ασθενείς του. 

Όμως, ο Βούλγαρος έκανε σημαντικά λάθη, όπως το να στήσει την ενέδρα θανάτου σε ένα σημείο γεμάτο κυνηγούς, ή να παρατήσει την κυνηγετική καραμπίνα σε κοντινό σημείο με τα αποτυπώματά του πάνω της. Οι κυνηγοί αυτόπτες μάρτυρες ήταν αυτοί που οδήγησαν στην άμεση σύλληψή του. Όπως λέει ένας από αυτούς: 

«Κάθε Σάββατο ο γιατρός είχε ιατρείο στο Μακρύ Γιαλό. Ο δολοφόνος του είχε στήσει καρτέρι σα να περίμενε λαγό να περάσει. Δεν μας είχε δει που κυνηγούσαμε εκεί. Όπως ερχόταν το αυτοκίνητο του γιατρού ο δολοφόνος πετάχτηκε από μια αγριελιά που κρυβόταν και άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό. Ο γιατρός σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε έξω και άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τη Σητεία φωνάζοντας βοήθεια. Ακολούθησε ο δεύτερος και ο τρίτος πυροβολισμός. 

Μόλις είδα τι έγινε άρχισα να φωνάζω “πιάστε το φονιά, πήγε προς του ελαιώνες”. Την ίδια ώρα ο άλλος κυνηγός έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία. Στο μεταξύ ο φονιάς βγήκε από τους ελαιώνες και μπήκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο και έφυγε. Μόλις έφτασε η αστυνομία δώσαμε τις πληροφορίες και τον έπιασαν έξω από την Ιεράπετρα».