«Η ΝΔ δεν θέλει τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του στη λύση του Σκοπιανού» και «δεν υπάρχει αναθεώρηση στη στάση της ΝΔ». Πρόκειται για χθεσινές δηλώσεις του τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια. 

Ads

Όμως ένα ακόμη ένα βίντεο – ντοκουμέντο έρχεται στο φως για να ανατρέψει τους ισχυρισμούς αυτούς. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Alter, στις 21 Απριλίου του 2008 – μετά δηλαδή από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου – στο οποίο, ο τότε εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι η ονομασία «Νέα Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, ήταν ένα από τα ονόματα που βρίσκονταν στο τραπέζι. 

Μάλιστα επισημαίνει ότι το όνομα «ΠΓΔΜ», με το οποίο η χώρα μπήκε στον ΟΗΕ, εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία και υποστηρίζει ότι πρέπει «να είμαστε ρεαλιστές, πραγματιστές και να επιδιώκουμε το καλύτερο για το εθνικό συμφέρον χωρίς υπερβολές, πατριδοκαπηλίες και εθνικισμούς». 

Επιπλέον, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης σε παρέμβασή του σημείωσε ότι σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη το «Νέα Μακεδονία» εμπεριέχει και γεωγραφικό προσδιορισμό γιατί η «Νέα», δεν μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρα με την «Παλιά». 

Διαβάστε επίσης: