Επίθεση εξαπολύει εκ νέου ο στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος κατηγορεί τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από τις οποίες η Γερμανία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται.

Ads

«Καμμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Φόλκερ Κάουντερ μιλώντας στην εφημερίδα BILD η οποία έχει την μεγαλύτερη επίδραση στην κοινή γνώμη της χώρας του. Όπως διαμηνύει το δεξί χέρι της καγκελαρίου, η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε οποιαδήποτε μορφή προνομιακής μεταχείρισης από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, και υπογραμμίζει ότι η χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματός της για την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματός βοήθειας. Διευκρινίζει δε ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 11% των Γερμανών θεωρεί καλές τις σχέσεις με την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά πάντως τις σχέσεις των δύο λαών, το 45% των Γερμανών τις θεωρεί καλές ή πολύ καλές, ενώ το 46% ως κακές ή λιγότερο καλές.

Την ίδια στιγμή σε δημοσκόπηση του ZDF, το 52% των Γερμανών τάσσεται κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, το 80% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε διαχειρίζεται με σοβαρότητα την κατάσταση, ενώ μόλις μόνο το 14% θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή τις ανακοινωθείσες μεταρρυθμίσεις.

Ads