Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η αστυνομία την άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε Αλβανούς, που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα.

Ads

Το περιστατικό έγινε κοντά σε παιδική χαρά και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό από σφαίρες δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Τα δύο άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και φρουρούμενα, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τραυματίστηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος φορούσε κουκούλα και τους πυροβόλησε με «32άρι» όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία παρέα περίπου 10 νεαρών Αλβανών Ρομά που κάθονταν σε ένα παγκάκι στην Πλατεία Δαβάκη και έπιναν μπύρες μίλησαν άσχημα σε έναν άλλον Αλβανό Ρομά που καθόταν στο διπλανό παγκάκι με τη σύντροφό του. 

Ads

Εκείνος έφυγε από το σημείο μαζί της και επέστρεψε φορώντας καπέλο και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Κρατώντας ένα πιστόλι πυροβόλησε 6 φορές εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν 17χρονο από την άλλη παρέα στην κοιλιά και στο πόδι και έναν 27χρονο στο χέρι. Στο σημείο της συμπλοκής, οι αστυνομικοί εντόπισαν 6 κάλυκες των 32 χιλιοστών.

Οι υπόλοιποι της παρέας υπέδειξαν ως πιθανό δράστη τον συγκεκριμένο Αλβανό Ρομά από το διπλανό παγκάκι και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του. Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.