Κι όμως ο άγριος ξυλοδαρμός που κατέληξε στη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στο Λαγανά της Ζακύνθου, πιθανόν να ξεκίνησε από μία… selfie που ήταν αιτία για τον μοιραίο καβγά. 

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ο νεαρός και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μπαρ, όπου διασκέδαζαν. Ο μπράβος του μαγαζιού πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από την παρέα και τότε ξεκίνησε ο καυγάς με τον 22χρονο. Στην αρχή ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. 

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ο νεαρός να το βάζει στα πόδια, με τον μπράβο του μπαρ να τον ακολουθεί κατά πόδας, μαζί με ακόμη έναν υπάλληλο του μαγαζιού. Στη συνέχεια τους ακολούθησαν κι άλλα άτομα. 

Διαβάστε επίσης: Τι λέει η οικογένεια του 22χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

Ads

Οι άντρες έπιασαν τον νεαρό και τον χτύπησαν άγρια, με μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι, ακόμη και όταν βρισκόταν πια στο έδαφος αναίσθητος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο θάνατος του 22χρονου προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι που του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα ενώ η ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί, καθώς δεν φέρει κανένα αμυντικό τραύμα. 

Συνολικά για την δολοφονία έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο μπράβος του μπαρ, που είναι σερβικής καταγωγής αλλά έχει βρετανικό διαβατήριο, ένας Έλληνας, ο μπάρμαν κι ακόμη έξι Σέρβοι. Η αστυνομία εξετάζει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των μαγαζιών της περιοχής, καθώς εξετάζει την εμπλοκή κι άλλων ατόμων.